Elise Christiaens

 

 

 

Elise Christiaens is al eerste in België gestart op 10 jarige leeftijd met contrabas en heel vroeg al werd ze gebeten door de oude muziek en de historische uitvoeringspraktijk. Ze doorliep haar studies op moderne bas in Gent, Brussel, Essen (Duitsland), tot aan het prestigieuze Banff Centre for Arts in Canada. Toch bleef ze haar muzikaal veld uitbreiden aan de hand van masterclasses op darmen snaren en werd ze lid van het European Union Baroque Orchestra in 2000. Met veel passie en toewijding heeft ze zich zo ook de 8 voet violone eigen gemaakt.

Door een meer als 10 jarige samenwerking, met Sigiswald Kuijken in zijn orkest La Petite Bande en met Jos van Immerseel in Anima Eterna, heeft ze het barokke tot klassiek-romantisch repertoire verkend, in zowel orkest als solistische bezetting.
Haar muzikale activiteiten gaan in vele richtingen van heel vroege muziek, met ensembles zoals Bach Collegium Japan (Masaaki Suzuki), Il Gardellino (Marcel Ponseele), Zefiro Torna (Jurgen de Bruyn) tot het hedendaagse repertoire met onder meer het Ictus ensemble.

Tegenwoordig speelt Elise in verscheidene internationale orkesten en ensembles op historische instrumenten zoals Bachplus (B. Naessens), B’rock, Capella Krakoviensis, Compania di Punto, Ensemble Apotheosis (K. Bernolet), Ensemble Pulcinella (O. Gaillard), Ensemble Pygmalion (R. Pichon), Le Poème Harmonique (V. Dumestre), Les Dissonances (D. Grimal).

Met FolliArt wilt ze de verschillende aspecten van de violone en zijn plaats in dit wonderlijk repertoire verkennen.