Liesbeth Nijs

 

 

 

 

Liesbeth studeerde als Erasmusstudente aan de Universität Mozarteum te Salzburg. Ze verkreeg een masterdiploma met grote onderscheiding voor viool en kamermuziek aan het Lemmensinstituut en behaalde in Utrecht een tweede fase diploma uitvoerend musicus. Al snel vond ze haar weg naar het podium via orkesten zoals Camerata Antonio Lucio, Beethoven Academie, Brabants Orkest en Collegium Instrumentale Brugense.

De roep naar historische uitvoeringsparktijk was krachtig waardoor ze ten rade ging bij Sigiswald Kuijken en Luis Octavio Santos om bij hen een masterdiploma voor barokviool te behalen. Met die ervaringen werd ze snel opgenomen in orkesten zoals Amsterdam Baroque Orchestra, B’Rock, Anima Eterna Brugge, Orchestre des Champs-Élysées, Concerto Köln, Ex Tempore, Apollo Ensemble, Le Cercle de L’harmonie, Les Agrémens, Canto LX, Symphonie Atlantique.

Hiermee begon een reizend leven doorheen Europa, Brazilië, de Verenigde Staten, China, Korea, Japan en Zuid-Afrika.

In haar muzikale zoektocht ontdekte ze ook de altviool die haar het musciseren vanuit een heel andere ooghoek doet beleven. Tevens bespeelt ze een viola d’amore die haar veel speelvreugde brengt, zo kon ze er concerten mee spelen die onder leiding stonden van René Jacobs en Ton Koopman.

Liesbeth is verbonden als viooldocente aan de Musikakademie der Deutschsprachige Gemeinschaft in Eupen.