Luc Gysbregts

Luc Gysbregts is een bijzonder veelzijdige altviolist die erg geïnteresseerd is in diverse instrumenten en verschillende vormen van uitvoeringspraktijk. In 1991 trad hij in vaste dienst bij het Koninklijk Filharmonisch orkest van Vlaanderen. Vanaf 2000 koos hij doelbewust voor een freelance bestaan om zich verder te verdiepen in historische uitvoeringspraktijk. Sinds 1998 maakt hij deel uit van Anima Eterna onder leiding van Jos van Immerseel en in 2005 stond hij mee aan de wieg van het barokorkest B’Rock.
Over de jaren heen maakte hij deel uit van volgende ensembes: De Vlaamse Opera, Beethoven Academie, het Brabants Orkest, Collegium Brugense, Prima la Musica, Vlaams symfonieorkest, Arco Baleno, Il Fondameto, De Profundis, Les Agrémens, Concerto Köln, Il Gardellino, Florilegium Musicum, Elbipolis, La Zanetta, Les vingt-quatre violons du Roi, Canto LX en Amsterdam Baroque. Deze ensembles brachten hem in de meeste landen van Europa, Japan, Brazilië, China, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.
Met de jaren groeide zijn instrumentarium gestaag aan: naast zijn moderne en Barok altviolen bespeelt hij ook een Viola d’Amore (J. Rauch 1742). Tevens bezit en gebruikt hij ook een tenorviool, dit instrument is een kopie van een vroege Andrea Amati (1574), en hij heeft zijn liefde voor de viool herontdekt. Meer en meer zoekt hij zijn weg om met al deze bijzondere instrumenten deel te nemen aan verschillende boeiende projecten.